lessen en workshops
DrumWorks percussieworkshop

Workshops

Onze workshop is gebaseerd op een feestelijk Braziliaans carnavalsritme, de SambaReggae. Deze wordt in Salvador da Bahia tijdens de jaarlijkse carnavalsfeesten gespeeld. Je kunt denken aan prachtige kostuums, grote tot 300 personen tellende percussiegroepen en heel veel swingende dansers.

Omdat trommelen in ieders natuur zit en de ritmes erg toegankelijk en opzwepend zijn, beleeft vrijwel iedereen - met of zonder voorkennis - veel plezier tijdens de workshop. De eenvoudige ritmes zijn vrij makkelijk te leren (ook voor mensen die beweren dat ze geen enkel gevoel voor ritme hebben!), maar vormen samen een swingend geheel.

Een sambagroep is onderverdeeld in een aantal subgroepen waarbij elke subgroep een ander soort instrument bespeelt: surdo (grote bassdrum), agogo (metalen bel), tamborim (kleine handtrom), ganza (shakers), timba (soort djembé), repinique (tom-tom) en caixa (snaredrum).
Voor iedere deelnemer is er tijdens de workshop een eigen instrument.

Deze activiteit is niet alleen maar geweldig leuk om mee te maken, maar heeft ook een sterk teambuildend karakter. Naast plezier (met hoofdletters!) zijn teamgeest, communicatie, inzet & flexibiliteit enkele sleutelworden die teruggevonden kunnen worden in de workshop.

Samen muziek maken, naar elkaar luisteren en op elkaar reageren!

De workshop kan worden uitgebreid met het leren van een eenvoudig braziliaans liedje en is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen.

                                                                                                                                         terug naar bedrijven & particulieren

Klik op de foto's in de balk voor grotere versies.

drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop