lessen en workshops
sambainstrumenten

Boem!

Onze workshop Boem! is gebaseerd op een feestelijk Braziliaans carnavalsritme, de SambaReggae. Deze wordt
gespeeld in Salvador da Bahia. Je kunt denken aan prachtige kostuums, enorme percussiegroepen en heel veel swingende dansers.
Omdat trommelen in ieders natuur zit en de ritmes erg toegankelijk en opzwepend zijn, beleven vrijwel alle kinderen - met of zonder voorkennis - veel plezier tijdens de workshop. De eenvoudige ritmes zijn makkelijk te leren maar vormen samen een swingend geheel.

Een sambagroep is onderverdeeld in een aantal subgroepen, waarbij elke subgroep een ander soort instrument bespeelt: surdo (grote bassdrum), agogo (metalen bel), tamborim (kleine handtrom), ganza (shakers), timba (soort djembé), repinique (tom-tom) en caixa (snaredrum).
Tijdens de workshop is er voor elk kind een eigen instrument en wordt er minimaal een keer onderling geruild. Het eindresultaat is een compleet arrangement met intro, breaks & groove. Afhankelijk van de voortgang is er voor een aantal kinderen ook de mogelijkheid, om als dirigent voor de hele klas te staan!
De workshop kan worden uitgebreid met het leren van een eenvoudig Braziliaans liedje.

  • Boem! is geschikt voor groep 3 t/m 8.
  • Groepsgrootte is (in overleg) onbeperkt.
  • Ideale tijdsduur is 60 minuten.
  • Workshops kunnen eenmalig of onderdeel van een langer traject zijn.
  • Onze workshops zijn altijd maatwerk. Prijzen op aanvraag.
  • Voor foto's van onze workshop Boem! klik hier.
Klik op de foto's in de balk voor grotere versies.
drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop