lessen en workshops
DrumWorks percussieworkshop

Boem! - Workshop Braziliaanse (Samba-)percussie

Onze workshop Boem! is gebaseerd op een feestelijk Braziliaans carnavalsritme, de SambaReggae. Deze wordt in Salvador da Bahia gespeeld door enorme percussiegroepen, gekleed in prachtige kostuums en begeleidt door heel veel swingende dansers. Omdat trommelen in ieders natuur zit en de ritmes erg toegankelijk en opzwepend zijn, beleeft iedereen - met of zonder voorkennis - veel plezier tijdens de workshop. De eenvoudige ritmes zijn makkelijk te leren maar vormen samen een swingend geheel.

Een sambagroep is onderverdeeld in een aantal subgroepen, iedere met een ander instrument: surdo (grote bassdrum), agogo (metalen bel), tamborim (kleine handtrom), ganza (shakers), timba (soort Djembé), repinique (tom-tom) en caixa (snaredrum).
Tijdens de workshop is er voor iedereen een eigen instrument en wordt er minimaal een keer onderling geruild. Het eindresultaat is een compleet arrangement met intro, breaks & groove. Afhankelijk van de voortgang is er voor een aantal deelnemers ook de mogelijkheid om als dirigent voor de hele groep te staan!
De workshop kan worden uitgebreid met het leren van een eenvoudig Braziliaans liedje.

  • Boem! is in het VO en HO geschikt voor alle leeftijden.
  • Groepsgrootte is (in overleg) onbeperkt.
  • Ideale tijdsduur is 60 minuten.
  • Workshops kunnen eenmalig of onderdeel van een langer traject zijn.
  • Goed te combineren met een optreden op een schoolfeest of zomerse borrel.
  • Onze workshops zijn altijd maatwerk. Prijzen op aanvraag.
  • Voor foto's van onze workshop Boem! klik hier.

drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop drumworks workshop
>